La plimbare prin Bucuresti

Daca iti doresti o excursie de cateva zile pentru a scapa de stresul si grijile zilnice, dar totodata iti doresti sa descoperi noi locuri frumoase atunci poti opta pentru Bucuresti, capitala Romaniei. Acest oras are o populatie de aproximativ 1.883.000 de locuitori si este unul dintre cele mai importante centre culturale din Romania. In Bucuresti vei avea ocazia de a descoperi numeroase muzee, parcuri si multe alte obiective turistice care iti vor transforma vacanta intr-o experienta placuta.

Spre exemplu, dupa o dimineata intreaga de vizitat magazine, centre comerciale sau diferite obiective turistice ale orasului, iti poti indrepta pasii catre Parcul Herastrau, una dintre cele mai frumoase locatii ale Bucurestiului. Acest parc se intinde pe o suprafata de 187 de hectare si a fost construit in anul 1936 pe malul lacului Herastrau. Odata ajuns aici vei avea ocazia de a te relaxa in compania prietenilor si de a descoperi toate frumusetile acestui loc.

Un obiectiv cultural important pe care il poti vizita in Bucuresti este Ateneul Roman situat pe Calea Victoriei. Cladirea a fost ridicata intre anii 1886 – 1888 conform planurilor arhitectului de origine franceza Albert Galleron. De asemenea, trebuie mentionat ca in prezent aceasta cladire construita prin combinarea stilului neoclasic cu cel eclectic adaposteste totodata si sediul Filarmonicii „George Enescu”.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa este, fara dar si poate, unul din locurile pe care nu le poti trece cu vederea odata ce ti-ai programat o excursie in Bucuresti. Acesta ofera tuturor celor ce ii calca pragul posibilitatea de a vedea o sumedenie de exponate din diferite colectii: zoologice, etnografice ori colectii de minerale sau roci.

Arcul de Triumf din Bucuresti este un momument cu o inaltime de 27 de metri care a fost construit in perioada anilor 1921 – 1922, iar ulterior renovat intre anii 1935 – 1936. De asemenea, Arcul de Triumf din Bucuresti a fost din nou renovat in perioada anilor 2014 – 2015. Acesta a fost proiectat de catre arhitectul Petre Antonescu pentru a comemora victoria Romaniei in Primul Razboi Mondial.

Asadar, programeaza-ti o vacanta in Bucuresti si pregateste-te sa descoperi noi lucruri interesante si locuri de o mare frumusete.